28 juni 2008 lokasi Spijkernisse


Marcus Waelauruw Interview tante Wanda Latumahina (istri mantan Gubernur Maluku 1967) : Waiame Dok
Tante Wanda Latumahina

Tante Wanda Latumahina

Tante Wanda Latumahina

Tante Wanda & NésyaEen ontmoeting na 41 jaar met den hr.Marcus Waelauruw Jr.

Op 28 Juni 2008 in Nederland.


Er was eens ,

Een mooie herinnering aan de aankomst op Ambon op 11 april 1967 van de sleepboot “Friesland”met het drijvende dok Waiame gebouwd bij Verolme in Nederland.

Na een succesvolle vaart van 10.000 mijl en 76 dagen van Rotterdam naar Ambon was er uiteindelijk na lang wachten het radio bericht dat de Friesland voor de baai van Ambon was aangekomen.

Het was een prachtige zonnige dag maar bij het binnenvaren in de baai van Ambon hing er een wolken gordijn boven de halfweg gelegen binnenbaai van het dorp Eri dat langzaam optrok voor het toelaten en binnenvaren in de baai van Ambon voor de sleepboot Friesland en het drijvende dok Waiame vooraf gegaan door een groep dolfijnen die voor de boeg van de sleepboot zwommen.

Heel veel prauwen met juigende mensen volgden de sleepboot. Een indrukwekkend gezicht en een dankbaar gevoel voor duizenden mensen die over het hele eiland waren uitgelopen om het te aanschouwen.

Hierbij dan ook mijn oprechten dank aan de dappere bemanning van de sleepboot Friesland en in het bijzonder aan den hr.Max Waelauruw en den hr.Dick Louis die een blijvende herinnering zijn en blijven

A.P.Latumahina. (tante Wanda)


Met respect en dank aan den hr.Marcus Waelauruw Jr. Voor het samenstellen van het boek “Waiame Dok” APL-


Waiame Dok

Waiame Dok

Waiame Dok

Waiame Dok